נתחיל בלהגיד כי אם את או אתה, חושבים שעברתם הטרדה מינית הוא תקיפה מינית מכל סוג שהיא, אנחנו בראש ובראשונה כאן כדי להגיד לכם שאתם לא לבד. מדובר על חוויה קשה, לא קלה וכזו שדורשת טיפול ומתן סיוע, כמובן. אבל בראש ובראשונה, דעו כי יש למי לפנות ואתם לא לבד.
מה שעד לפני עשר שנים לא היה בעין הציבור, היום, תודה לאל, מדברים עליו בכל מקום ובקול רם. היום אנחנו כבר יודעים עד כמה זה חמור לפגוע באישה או איש בכל מקום. זה לא משנה אם הפוגע הוא אדם חשוב, אם הוא מטפל בכיר, אם הוא אדם בעל השפעה. הטרדה מינית מכל סוג שהיא הוא שאפשר להעמיד עליו לדין ולא סתם.
אם את או אתה מחפשים מידע חיוני כדי להצליח ולעבור את האירוע הזה בשלום, אנחנו כאן עם כל מה שאתם צריכים לדעת.
יש כל מיני סוגים של תקיפה מינית והטרדה מינית
האתגר המשמעותי ביותר הוא האופן בו אנחנו מנסים להעביר את האירועים המורכבים שהתרחשו בחיים שלנו, ביום, יום, למה שאפשר להגדיר אותו במילים. בדיוק בגלל זה לאורך הרבה שנים תקיפה מינית הוגדרה משפטית על פי קריטריונים צרים ובמידה רבה לא רלוונטיים. היום, גם המחוקק מכיר בכך שיש סוגים של עבירות מין. בין היתר, תקיפה מינית היא ממש לא רק אונס ואנחנו לא חייבים להוכיח שהמותקף או המותקפת התנגדו במילים לתוקף באותו הרגע. היום, המחוקק מגדיר בתור הטרדה מינית גם אמירה של משפטים בעלי קונוטציה מינית, מגע ללא הסכמה מפורשת ועוד.
חשוב להדגיש את הדברים הללו משום שלא פעם אנחנו רואים מקרים של 'האשמת הקורבן'. לעיתים אפילו המותקף או המותקפת יכולים בעצמם להגיד שאולי אי אפשר לקרוא למה שקרה הטרדה מינית משום שהם לא התנגדו באופן אקטיבי, משום שאולי מה שנעשה היה בסדר והבעיה היא בהם. אנחנו כאן כדי להגיד באופן חד משמעי וברור, אם עברתם או עברתן הטרדה מינית מכל סוג שהיא זו לא אשמתכם. על פי חוק אתם רשאים לפנות לכל גורם רישמי ולטעון כי עברתם הטרדה מינית לכל דבר ועניין וכי על התוקף להיענש על פי חוק.
האתגרים של הטרדה מינית בחדר הטיפולים
כל מה שאמרנו עד עכשיו נכון לכל מקום. זה לא משנה אם הופנו כלפיכן אמירות פוגעניות וזה לא משנה אם חוויתם מגע ללא הסכמתכם, בכל מקרה, בכל מקום, מדובר על אירוע שאסור יעבור על סדר היום.
הבעיה בחדר הטיפולים היא שעל פניו מגע בין מטפל למטופלת, שיחה אינטימית בין מטפלת למטופל ועוד, עלולים להתפרש בתור חלק אינטרגלי מהטיפול שנועד להיטב איתכם ואיתכן. אם קיימת התלבטות, יש לנו רשימה של שלוש שאלות אותן יש לשאול כדי להבין האם מדובר על הטרדה מינית או על חלק מהתהליך הטיפולי.
- האם המטפל או המטפלת ביצעו תהליך רפואי הכולל מגע אחרי שהסבירו לכם במה מדובר?
- האם השיחה על הבעיה הרפואית הייתה עניינית או האם היא כללה משפטים שלא נוגעים לעניין?
- אם אתם לא בטוחים שהפרוצדורה שנערכה הייתה חלק מתהליך טיפול שיגרתי, לשאול איש מקצוע ולהתייעץ.
האמינו לנו, בדרך כלל זה לא קשה להגיד האם מה שנעשה היה חלק אינטגרלי מהטיפול או אם מדובר על חריגה מהתפקיד שהמטפל או המטפלת היו אמורים למלא.
חשוב לשתף ולדבר עם עורכת דין המכירה את התחום
מעבר לשיתוף עם קרובי משפחה וחברים טובים, תהליך חשוב בפני עצמו שיש לו משמעות רבה. חשוב לשתף אשת מקצוע שתעזור לכם להבין את השדה המשפטי בו אתם עומדים כדי שאירועים מהסוג הזה לא יחזרו. ביחוד כאשר מדובר על מטפלים ומטפלות להם יש אחריות על הבריאות של כולנו, עלינו לעמוד על המשמר ולהבטיח שאף מטופל או מטופלת לא ייפגעו.